Energie icoon

Hernieuwbare energie

Warmtepomp

Een warmtepomp is niet alleen een zuinig verwarmingssysteem, het is ook nog eens milieu- en onderhoudsvriendelijk.

De warmtepomp haalt gratis warmte uit de natuur.  Die warmte kan dan gebruikt worden om uw woning of sanitair warm water op te warmen.

Bij de lucht/water warmtepomp is de buitenlucht de energiebron, vandaar dat dit type in principe steeds in split-opstelling wordt geplaatst (met buiten- en binnenunit).

Bij de bodem/water warmtepomp of geothemische warmtepomp (via boringen) is de bodem de energiebron.  Deze wordt altijd in monobloc-opstelling geplaatst.

De warmtepomp werkt het meest efficiënt met lagetemperatuursystemen zoals vloerverwarming en/of ventiloconvectoren.  Eveneens belangrijk voor de optimale werking is dat er zo weinig als mogelijk warmte verloren mag gaan, vandaar dat een goede isolatie van de woning hierbij noodzakelijk is. 

Zonneboiler

Een zonneboiler produceert gratis uw sanitair warm water door de energie van de zon die wordt opgeslagen via thermische zonnecollectoren. De boiler kan opgesteld worden in combinatie met een (bestaande) condensatieketel of een warmtepomp.

Daar waar bij zonnepanelen (die elektriciteit opwekken) een goede oriëntatie van belang is, speelt dit bij zonnecollectoren veel minder.  Een zuidelijke richting is ideaal maar west- of oostelijk is zeker ook goed.  Bovendien schijnt de zon in ons regenachtig landje toch nog voldoende om zonnecollectoren interessant te maken.

 

Soenens zonneboiler

 

Soenens hernieuwbare energie

Onze partners in hernieuwbare energie

Omdat wij kwaliteit en service hoog in het vaandel dragen, selecteerden wij met zorg onze leveranciers.